transformation-longad.png

A Graphic Palette To Let the Art Steal The Show

When a young and dynamic family of Brooklynites invested this gigantic brick loft, former home of the Federal Brewing Company, they wanted something graphic to let the architecture do the talking.

 
Photography by Brad Stein

Photography by Brad Stein

LIGHTENING UP

The first floor of the loft is home to the main living space, kitchen and dining area and also has a large amount of bay windows. To counteract the lower level that is darker and more dramatic, this main living room is designed around the color white to let the maximum amount of light in.

_ED_0834-1 copy-Edit.jpg

ART, ART, ART

Whether on the wall or as sculptures, the art collection of the family is everywhere and the overall design needed to serve as a proper backdrop for it.

_ED_0923-Edit.jpg

DRAMATIC DARKS

Another living area downstairs (AKA the den), home to a brick fireplace and a more cozy layout welcomes a darker and more dramatic palette.

_ED_0967-Edit-Edit.jpg

CUTY NURSERY

Passing the door of the nursery means entering an entire new universe: pretty pink and dreamy wallpapers contrast with the rest of the loft to ensure sweet dreams to the little girl of the home.

transformation-longad.png

Bringing The Outside In A Tudor House

After an extensive renovation of this Tudor house tucked in a very wooded area, this Singaporean family was looking forward to creating an interior that blends with its surroundings.

 
Photography by Lauren Zillinger for Laura Metzler Photography

Photography by Lauren Zillinger for Laura Metzler Photography

A MODERN TOUCH

With a few collectors’ pieces from Asia, the newly renovated house was now calling for some modern pieces to create a cohesive look throughout its open layout.

191009_Aurelie_0092.jpg

A TOUCH OF DRAMA

The new extension having a dark blue metal cladding, the color palette picked for the interior was a contrasted and dramatic dark blue and off white to echo its exterior.

191009_Aurelie_0071.jpg

ADDING GREENERY

Keeping the Tudor style alive with grilled windows can be tricky and prevent light from coming in, but thanks to the sheer number of openings in the old and new building, all sorts of plants can thrive, inviting the outside in.

K&J interior-transformation

MINIMALISTIC LAYOUT

In this house, the dramatic walls and openings set the mood - so most of the interior remains minimalistic and simple to let the architecture do the talking.

transformation-longad.png

Scandinavian and Mediterranean Styles Meet in This Converted Brooklyn Loft

After three years in this trendy studio loft space, a German/French couple refreshed their decor to optimize their space and ensure it reflected their story, their respective country’s styles and the trendy Brooklyn spirit.

 
Photography by Claire Esparros

Photography by Claire Esparros

CLEAN LINES WITH WARM COLORS

Mixing both cultures, the decor combines the clean, minimalist lines of Scandinavian design with pops of warm, Mediterranean colors and industrial lighting fixtures that highlight the high ceilings of this converted factory space.

ESPARROS-1.jpg

DEFINING SPACE

In an open plan, each space and its function needed to be defined, which was the first priority when we started this project. We used rugs, low-rise bookshelves and dividers (to maintain maximum light) to create functional areas that felt organic to the raw space.

ESPARROS-9.jpg

CLEAN LINES

Scandinavian minimalism and sleek lines weren't just an aesthetic choice for this client. They also kept the open space clutter-free and maintained the airy feel of those high ceilings.

ESPARROS-2.jpgA

WARM COLORS

A high ceiling and stark lines can feel cold to some people. To counter this, we added warm tones: reds, oranges and yellows from the kitchen backsplash to the bedroom.

Fengshui-longad.png

Feng Shui for an East Village Studio

Originally from France, the tenant of this studio apartment in the East Village lived in Hong Kong and Singapore before finding his way to New York three years ago. Always on the go, he wanted his interior to reflect his European roots as well as his time in Asia and numerous trips around the world, all while remaining a soothing, welcoming place he could call home.

 
East Village studio

AN ENVIRONMENT AT ONCE DYNAMIC AND ZEN

The building in which this cozy study apartment is located in the East Village happens to be located on a “pearl sitting” spot, an auspicious configuration from a Feng Shui perspective. While taking care not to disrupt the advantageous spacial configurations (i.e, "lucky directions"), the tenant made a few adjustments to make the apartment more inviting to guests and to help him feel more grounded.

East Village studio

organizing spacE

Most Feng Shui consultations start with this recommendation: Clear clutter and find adequate storage units to house only those belongings considered precious enough to keep.

East Village studio

ZEN LIVING

The main occupant of the space has lived in Asia for an extended period of time and took up meditation a few years ago. By carefully selecting and arranging certain accessories, we created a space conducive to feeling focused and relaxed.

East Village studio

POWER OF THE TWO

Usually, a studio is occupied by one person, whose identity infuses every single square inch. But here, the tenant made a point of creating a sanctuary that eschewed a sense of individualism and felt welcoming to all who entered.

transformation-longad.png

Coloring Project for This Bright Brooklyn Apartment

Relocating back to New York after three years in Zurich, Switzerland, this expecting couple needed to buy most of their furniture while tying in with family heirlooms in their bright, beautiful and modern Brooklyn apartment.

 
K&J interior-transformation

CALDER's INSPIRATION

When we started working with the couple, it became apparent that they liked 'wired' and aerial elements (like the artwork on top of the dining table, the texture of the coffee table or the candle holders). It reminded us a lot of the work of the American sculptor Alexander Calder so the concept was built around it to give the interior this airy and playful feel, in line with the artist's aesthetic.

20170125-rapoport-052-after-edit.jpg

DEFINING SPACE

In an open plan, each space and its function needed to be defined, which was the first priority when we started this project. We used rugs to create functional areas that felt organic to the raw space.

20170125-rapoport-063-after-edit.jpg

MANAGING ODD SHAPES

The floor plan of the space was not a conventional rectangle so we suggested rounded shapes, a cowhide and other unusual geometric shapes to create a cohesive and playful look. 

K&J interior-transformation

ARTWORK COLLECTION

The couple had collected various pieces during their travels and recently inherited artworks they wanted to display. We suggested various arrangements for a nice and timeless gallery wall.